- ارسال کننده: تنهای میانه تاریخ: ۹۵/۰۶/۳۰

ساج بالغی میانه همچنان در انتظار ثبت ملی/ مسئولین شهرستان در خواب غفلت!

هرساله مهمانان زیادی را پذیراست اما این شهرستان جاذبه‌های ویژه‌ای دارد که باعث شده است برخی از گردشگران تنها برای آشنا شدن با این جاذبه‌های در میانه توقف کرده و مهمان طعم‌های متفاوت این شهر باشند. ساج بالغی و یا ماهی ساجی یکی از غذاهای مخصوص این شهر است که مانند کباب بناب، قابلیت ثبت ملی را دارد.

 

میانه همچنین  ازجمله شهرهای آذربایجان شرقی است که به دلیل قرارگرفته در کنار رودخانه قزل‌اوزن، سرانه بالایی در مصرف ماهی دارد. این در حالی است که سرانه مصرف ماهی در استان آذربایجان شرقی پایین است و به همین دلیل استفاده از چنین روش‌های پختی می‌تواند به بهبود وضعیت مصرف ماهی در استان کمک کند.

 

درواقع قرار گرفتن ۱/۳ آب‌های سطحی و رودخانه بزرگ قزل‌اوزن باعث شده است تا میانه به چنین وضعیتی برسد. این نوع از پخت ماهی نا خود را از روشی گرفته است که از دیرباز در آذربایجان برای پخت نان و سایر غذاها استفاده می‌شد و یک نوع پخت تنوری محسوب می‌شود. ساج در اصل به یک ورق فلزی گفته می شود که روی تنور قرار می گیرد و گاهی نمونه های سنگی آن نیز وجود دارد.

111

ساج بالغی در انتظار ثبت ملی شدن/روش پخت ماهی سنتی که منحصر به میانه است

 

امروزه دهها مغازه پخت ماهی ساج در خیابان های مختلف میانه فعال هستند که تنها به عرضه ماهی رودخانه قزل اوزن و یا ماهی های پرورشی می پردازند.

 

مسئول یکی از رستوران های عرضه ماهی ساجی می گوید: کسانی که برای اولین بار این نوع ماهی را امتحان می کنند آن را خوشمزه ترین نوع پخت ماهی می دانند و در نوروز امسال نیزگرشگران زیادی تنها برای خوردن این ماهی به میانه آمده اند.

 

رحیم میر کیانی عنوان می کند: این روش بسیار سنتی است و از قدیم الایام استفاده می شده است. کم کم سنگ جای خود را به صفحات فلزی داده است.

 

وی تصریح می کند: در این روش ماهی را تمیز کرده و سپس به آرد و نمک آغشته می کنیم و بدون استفاده از روغن، ماهی را ترد و کبابی کرده و در اختیار مشتری قرار می دهیم.

 

یک متخصص تغذیه استان نیز در این زمینه می گوید: در روش پخت ماهی به صورت ساجی از ارزش غذایی آن کم نمی شود و به دلیل عدم استفاده از روغن، غذای سالم تری محسوب می شود. همچنین سرخ کردن ماهی در حرارت غیر مستقیم صورت می گیرد که این نیز موضوع مهمی است.

 

 وحیده سعیدی تصریح می کند: این روش پخت یکی از بهترین روش هایی است که می توان برای پخت غذا از آن استفاده کرد و به همین دلیل استفاده از ماهی پخته شده به این روش توصیه می شود.

 

وی ادامه می دهد: خوردن ماهی به صورت ۲ بار در طول هفته بسیار مهم است و به دلیل املاح و ویتامین بالا و همچنین نمک کم این خوراکی مهم ارزش بالایی دارد. نمک کم در ماهی و پروتئین بالا نیز این ماده غذایی را پر ارزش کرده است.

 

سعیدی اظهار داشت: ماهی های طبیعی امگا ۳ بیشتری نیز دارند و همین موضوع خاصیت ضد سرطان و آنتی اکسیدان به ماهی بخشیده است.

222

ساج بالغی در انتظار ثبت ملی شدن/روش پخت ماهی سنتی که منحصر به میانه است

 

همانطور که کباب بناب به نام این شهر ثبت شده است، در پی تهیه گزارش خبری توسط امید کوهی خبرنگار صدا و سیما در خصوص روش پخت ماهی سنتی ساجی و پخش در شبکه استانی سهند، مردم میانه نیز انتظار دارند که مسئولان استان فکری به حال ثبت ملی ماهی ساجی میانه بکنند.

 

حمید شکری معاون استاندار و فرماندار ویژه میانه نیز در جلسه اقتصاد مقاومتی شهرستان میانه با انتقاد شدید از عملکرد مسئول دفتر نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری در شهرستان میانه، گفت: بی برنامه گی و قدم برنداشتن در راستای ثبت ملی این روش پخت سنتی در شهرستان میانه جای تاسف داشته و باید هرچه سریع تر اقدامات لازم در این راستا انجام پذیرد.

 

این روش پخت مختص میانه بوده و در سایر شهرها نیز در صورت پخت ماهی به این صورت از پسوند میانه استفاده می شود. تبلیغ این روش پخت و ثبت ملی آن می تواند علاوه بر افزایش گردشگران میانه به بهبود وضعیت سرانه مصرف ماهی در استان و کشور نیز کمک شایانی داشته باشد.

 

میانه محروم از جشنواره های گردشگری و معرفی جاذبه های طبیعی و محصولات سنتی

 

شهرستان میانه با دارا بودن بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی ثبت شده بیشترین میزان آثار تاریخی در استان آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده و به عنوان قطب تولیدات محصولات  دامی و کشاورزی، از جمله برنج و گندم، سیب، زرد آلو و محصولات جالیزی دیگر بشمار می رود.

 

پتانسیل بالای تولید محصولات کشاورزی در این شهرستان در کنار بی مهری مسئولین ذی ربط نسبت به شناساندن این ظرفیت ها و بازاریابی برای فروش محصولات در کنار برگزاری نمایشگاه های دائمی همچنان چشم انتظار نگاه ویژه و همت والای میراث فرهنگی و کردشگری و همچنین ادارات و ارگان های مرتبط است.

1
1