- ارسال کننده: فراز احمدی تاریخ: ۹۳/۱۲/۲۵

امامزاده محمد ابن موسی ابن جعفر(ع) - روستای چنار / معرفی + گزارش تصویری

آدرس محل : میانه، روستای چنار، امامزاده محمد ابن موسی ابن جعفر(ع).

با میانه یاب میانه گردی را تجربه کنید... 

 شرح حال:

 
به اعتقاد محلی امامزاده سید محمد (علیه السلام) فرزند امام موسی بن جعفر (علیه السلام) است.
 
اطلاعات فیزیکی:
 
آستان امامزاده سید محمد (علیه السلام) در شهرستان میانه و در روستای چنار قرار دارد. بقعه در کنار مسجد روستا قرار دارد و گنبد مسجد از دور دیده می شود. بنای قبلی بقعه، به ابعاد 4×3 متر با سقفی چوبی و نمایی با خشت خام بوده که در طول سال های 1364 ـ 1386 ش به همت مردم منطقه با تلاش آقای عبدالعلی محمدی بازسازی و تجدید بنا شده است.
 
ابعاد فعلی بقعه 6/70×4/80 متر و بر روی شیب تند و سکویی از سنگ های مالون و ملاط سیمان اجرا شده است که ضخامت سکو در بعضی جاها به حدود چهار متر می رسد. برای ورود به فضای داخلی بقعه باید از صحن مسجد عبور کرد و از نمای شمالی آن وارد بقعه شد. درِ ورودی در نمای شمالی تعبیه شده و بالای درِ ورودی سنگ سیاهی قرار گرفته که بر روی آن عبارت زیر نقش بسته است:
 
بنام خدا
 
امامزاده محمد روستای چنار
 
این بنای مقدس به توسط عبدالعلی محمدی مدیر داخلی این آستان مقدس تعمیر گردید. شروع 1364، پایان 1386.
نمای بیرونی بقعه در ضلع شمالی با سنگ چین نماکاری شده و بقیه دیوارها فاقد آمود است. سطح بقعه چهار پله از کف صحن بلندتر است. دیوارهای داخلی و سقف گچ اندود و سپس با رنگ سبز رنگ آمیزی شده ست. پنجره های امامزاده در ضلع شرقی و جنوبی تعبیه شده و در ضلع غربی آن، مسجد هشت ضلعی روستا قرار دارد. بقعه به وسیله ی یک در به فضای مسجد وصل می شود. سطح بقعه به ارتفاع سه پله از سطح مسجد پایین تر است. ضریح آهنی امامزاده به رنگ سبز و ابعاد 1/80×1/20 متر است. سنگ قبر امامزاده داخل ضریح قرار دارد و متن سنگ قبر آن چنین خوانده شد:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
«مثلا کلمة طیبة کشجرة طیبة اصلها ثابت و فرعها فی السماء تؤتی اکلها کل حین باذن ربها»
 
هذا قبر السید الزکی ... المقام محمد ابن موسی ابن جعفر (علیه السلام)، تاریخ تغییر خط روی تخته قدیمی به سنگ نوشته شهر رمضان 1406 ق.
 
سقف بنا به روش طاق ضربی اجرا و کف آن با فرش و پتو مفروش شده است. بقعه دارای امکانات رفاهی و بهداشتی و فاقد گنبد و گلدسته است. این بقعه به همت اهالی روستا اداره می شود.
 
مردم در روزهای پنج شنبه، اربعین حسینی، سالروز وفات پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) و روزهای تاسوعا و عاشورای غمبار حسینی در جوار امامزاده عزاداری می کنند و به اطعام و پخش نذورات می پردازند.
 
منبع نوشته:
 
http://emamzadegan.ir/emamzadehbank/show-20584.aspx
گزارش تصویری:

1
1