- ارسال کننده: حسین بهتری تاریخ: ۹۳/۰۶/۲۰

به زودی دستگاههای پارکومتر هوشمند (کارت پارک الکترونیکی) در معابر پرتردد شهر میانه نصب و راه اندازی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل همگانی شهر میانه و حومه از نصب و راه اندازی پارکومتر هوشمند در معابر پرتردد شهر میانه خبر داد و افزود هزینه تمام شده هر دستگاه اعم از سخت افزار و نرم افزار با احتساب هزینه های نصب ، بهره برداری ، خدمات ، گارانتی و سود دوران مشارکت برای یک دوره پنج ساله بالغ بر یکصد و ده میلیون ریال می باشد که با مشارکت بخش خصوصی (شرکت داده پردازی پارا سامانه پارس) انجام می گیرد. با توجه به اینکه در این مرحله تعداد ۶۵ دستگاه نصب خواهد شد؛هزینه کل طرح بالغ بر هفت میلیارد ریال می باشد.

IMG_4536

به گزارش روابط عمومی سازمان حمل و نقل همگانی، مهندس واحدی هدف از اجرای این طرح را ایجاد نظم در پارک حاشیه ای ، تقسیم عادلانه فضای پارک بین عموم شهروندان و ترغیب آنان به استفاده از وسایل نقلیه عمومی بیان و مواردی بشرح ذیل جهت استحضار همشهریان محترم تشریح کرد :

ضرورت کنترل و مکانیزه نمودن پارک حاشیه ای :

یکی از راهکارهای موجود برای حذف ترددهای غیر ضروری خودروها ، استفاده از پارکینگ و کنترل پارک حاشیه ای است. فلسفه وجودی مدیریت پارک حاشیه ای با استفاده از ابزارهای گوناگون ، نوعاً ریشه در ارتقا و بهبود استفاده از ظرفیت شبکه معابر شهری ، توزیع عادلانه فضای پارک برای خودروها در سطح شهر ،مدیریت تقاضای سفر با استفاده از خودروهای شخصی و در نهایت بهینه سازی استفاده از فضاهای پارک حاشیه ای برای توقف های کوتاه مدت و جلوگیری از توقف های طولانی مدت و اشغال ظرفیت معابر دارد. لذا در این راستا سازمان حمل و نقل همگانی شهر میانه در سالهای گذشته اقدام به اجرای طرح پارکبانی (کارت پارک) به صورت دستی نمود.

با افزایش تعداد خودروها و مشکل محل پارک و نیز مسائل و مشکلات حاصل از اجرای طرح پارکبان بصورت دستی و سنتی ، در نظر گرفتن تمهیدات جدیدتری برای این امر حیاتی در ترافیک شهری قابل لمس بود. لذا بررسی و مطالعه اجرای طرح پارکومتر هوشمند در دستور کار سازمان قرار گرفت که پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیربط (هیأت مدیره محترم سازمان و شورای محترم اسلامی شهر میانه) و براساس آئین نامه مالی و معاملاتی شهرداری و پس از انتشار آگهی ، قرارداد لازم با بخش خصوصی (شرکت داده پردازی پارا سامانه پارس) جهت اجرای طرح منعقد گردید.

مزایای دستگاه های پارکومتر مورد استفاده :

با استفاده از پارکومتر می توان عملکرد دقیقی از مدیریت ترافیک در اختیار داشت که در ذیل به اختصار آمده است :

۱- مدت زمان مشخص پارک حاشیه ای خودروها در نقاط مختلف شهر را بدست آورد.

۲- همچنین تشکیل بانک اطلاعاتی از تعداد خودروهای پارک شده .

۳- مطالعه دقیق پارکهای خودرو و ایجاد نظم در پارکهای حاشیه ای

۴- ایجاد عدالت در دریافتها و پرداختهای شهروندان.

۵- توان خدمات رسانی در شرایط سخت و بصورت ۲۴ ساعته به شهروندان.

۶- ایجاد وجهه الکترونیکی در خدمات شهری .

۷- اصلاح الگوی مدیریت ترافیک با توجه به گزارشات دریافتی .

از سایر مزایای این دستگاه می توان به موارد ذیل اشار کرد:parkometr1

ـ کنترل هشت محل پارک توسط یک دستگاه

ـ جلوگیری از فساد مالی سهوی و یا عمدی توسط نیروی انسانی

ـ استفاده از کارت بلیت شهروندی به جای حمل پول و سکه

ـ کاهش استفاده از نیروی انسانی جهت رسیدگی به محل پارک

ـ ارسال اطلاعات و آمار فروش روزانه از طریق GPRS

ـ کنترل آسان محل پارک توسط ضابطین راهنمایی و رانندگی

ـ استفاده از چراغهای چشمک زن دستگاه و جریمه فرد خاطی

ـ نصب آسان در محل (عدم نیاز به استفاده از برق شهری و حفاری سطح خیابان)

ـ قابلیت کنترل از راه دور

ـ کمک به زیباسازی شهر و مبلمان شهری

ـ اعمال تعرفه های متفاوت در ساعات و روزهای هفته

ـ قابلیت شارژ باتری دستگاه توسط انرژی خورشیدی

ـ کاهش بار ترافیکی در معابر

نحوه استفاده از پارکومترهای هوشمند :

برای پارک کردن در خیابانهایی که مجهز به پارکومتر است می بایست به نکات زیر توجه کرد:

ـ به هر جایگاه یک شماره و یک جهت نما (فلش) اختصاص یافته و داخل جایگاه حک شده(بر روی زمین خط کشی شده است) که جای پارک شما و جهت آن و محل قرارگیری دستگاه پارکومتر مربوطه را نشان می دهد.

ـ مأمورانی برای رفاه حال شهروندان بطور موقت در محل نصب این پارکومترها مستقر خواهند شد تا کارت بلیت (کارت شهروندی یا کارت بلیت الکترونیکی نامیده می شود) را به رانندگان بفروشند. اما بتدریج این کارت بلیت ها باید در محل های تعیین شده به متقاضیان عرضه شوند. در هنگام خرید به کارت شناسایی و کاور آنها توجه کنید.

ـ در یک سوی این دستگاه ۸ دکمه مربوط به ۸ جایگاه پارک و ۲ دکمه دیگر برای تایید و کنسل و همین طور راهنمای استفاده از دستگاه نیز بر روی خود دستگاه موجود می باشد.

 در سوی دیگر دستگاه به ازای هر جایگاه ۲ چراغ نشانگر به صورت چشمک زن موجود است که در حالت عادی چراغ قرمز چشمک میزند و اگر جایگاهی شارژ شده باشد چراغ سبز مربوط به جایگاه مورد نظر نیز چشمک میزند. با استفاده از این دستگاهها کار پلیس بسیار ساده خواهد شد چرا که پلیس فقط به چراغ قرمز دستگاهها مراجعه کرده و با قرمز یا سبز بودن آنها اقدام به جریمه خودروها می کند.

گفتنی است در معابری که این طرح (مدیریت پارک حاشیه ایی) اجرا شده، در صورت پارک کردن و عدم شارژ پارکومتر مربوطه، خودروی مربوطه توسط مأمورین راهنمایی ورانندگی جریمه خواهد شد.

برای شارژ محل پارک ، مراحل زیر باید صورت پذیرد:

.مرحله اول: پارک خودرو در بین خطوط مشخص شده

ابتدا خودروی خود را در محل خط‌کشی شده پارک نمایید. دقت کنید که حتما خودروی شما بین خطوط و داخل جایگاه پارک شود. در هر جایگاه شماره جایگاه و جهت نما بر سطح خیابان حک شده که این شماره نشان‌دهنده جایگاه اتومبیل وجهت هدایت کننده به محل پارکومتر است.

مرحله دوم: پیدا کردن پارکومتر مربوطه

با توجه به فلش موجود بر روی شماره جایگاه، پارکومتر مورد نظر را پیدا کنید. روی دستگاه پارکومتر ۸ کلید مربوط به جایگاه پارک و ۲ کلید دیگر برای تایید یا ابطال تعبیه شده است. همچنین راهنمای استفاده از دستگاه نیز بر روی خود دستگاه نصب شده است.

مرحله سوم: شارژ پارکومتر

پس از پیدا کردن پارکومتر مربوط به محل پارک خودروی خود، باید نسبت به شارژ محل مورد نظر اقدام نمایید. با توجه به شماره محل پارک خود، دکمه آن را فشار دهید تا ساعت موردنظر در نمایشگر دستگاه نمایش داده شود. با هر بار فشار بر روی کلید مربوط به محل پارک خودرو، یک ساعت پارک به محل مورد نظر اختصاص داده خواهد شد.(یعنی با دو بار فشار دادن کلید ۲ ساعت و با سه بار فشار دادن ۳ ساعت در نظر گرفته می شود).

مرحله چهارم: عملیات با موفقیت انجام شد

پس از تنظیم ساعت موردنظر، بلافاصله کارت خود را بر روی محل مورد نظر روی دستگاه گرفته تا پیام “عملیات با موفقیت انجام گرفت” بر روی نمایشگر پدیدار و عملیات شارژ انجام شود.

پس از اتمام عملیات شارژ، چراغ چشمک‌زن مخصوص پلیس سبز شده و جایگاه برای ساعت مورد نظر تایید می‌گردد.

 نکته: در طرف دیگر دستگاه، برای هر جایگاه دو چراغ نشانگر به صورت چشمک‌زن تعبیه شده است. در حالت خالی بودن جایگاه چراغ قرمز چشمک خواهد زد و اگر جایگاه موردنظر شارژ شده باشد، با توجه به شماره آن جایگاه چراغ سبز مربوطه چشمک می‌زند.

نحوه کنترل و رسیدگی پلیس :

مأموران راهنمایی و رانندگی رأساً با تخلفات پارک حاشیه ای برخورد می نمایند. به این طریق که در معابری که پارکومتر نصب گردیده تردد نموده و با توجه به قرمز یا سبز بودن چراغهای دستگاه ، اقدام به جریمه کردن می نمایند. بنابراین اگر شهروندان دستگاه پارکومتر را براساس زمان دقیق توقف خودروشان شارژ کنند؛ قطعاً جریمه ای صورت نخواهد گرفت.

شهروندانی که مدعی هستند با وجود شارژ کردن جای پارک خودرو باز هم از سوی پلیس جریمه شده اند؛ می توانند با در دست داشتن کارت شارژ و قبض جریمه به سازمان حمل و نقل همگانی مراجعه نمایند. آنجا با اطلاعات دقیقی که از ساعت توقف خودرو در سیستم ثبت شده است به راحتی می توان به صحت ادعای شهروندان پی برد. و در صورت تأیید ، قبض جریمه با هماهنگی پلیس راهور حذف می شود.

دستگاههای پارکومتر بصورت آنلاین از طریق شبکه تحت کنترل هستند اما در موارد خرابی دستگاه ، با هماهنگی پلیس درخصوص خودرهای توقف کرده در محل اعمال قانون صورت نمی گیرد.

انتظار از شهروندان محترم و فهیم میانه :

از آنجائیکه موفقیت هر طرح به رضایت و همکاری شهروندان آن شهر بستگی دارد و با توجه به اینکه هدف از اجرای طرح مذکور تسهیل در حرکت خودروها و تقسیم عادلانه توقف کوتاه مدت و جلوگیری از توقف های طولانی مدت می باشد؛ لذا از شهروندان گرانقدر و فهیم انتظار داریم در اجرای این طرح ما را یاری رسانند و هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با شماره تلفن ۲۲۲۲۰۳۹ یا وب سایت سازمان به نشانی  www.miyanehtaxi.org  اطلاع دهند.

ضمناً قبل از شروع شدن طرح ، اطلاع رسانی و آموزش لازم از طریق توزیع بروشورهای آموزشی در سطح شهر صورت خواهد گرفت.

1
1